Followers

Tuesday, May 31, 2011

Tungku

korang sekarang ni dah macam2 kan tungku..tak pakai dah tungku batu cam gambar kat atas ni,macam aku bersalinkan dua orang tu tungku batu le aku pakai..kena bako atas apai pastu lapik daun mengkudu & balut dengan kain...lecehnya batu ni nak kena bako atas api dengan aku yang anak dah 3 & pantang sendiri takut tak dan je nak buat...mak adalah tapi takkan hari2 mak nak buatkan..huhuh

yang tungku ni pulak tak penah cuba tapi penahlah pegang..berat jugak tau macamne lah nak tungku kalau berat sangat lenguh tangan terus jadi malas..


yang ni tungku elektrik (tungku Moden) ada member jual & aku ni pulak tak penah tau wujudnya menda alah ni..ye lah beranak bukan selalu..aku google lah detail pasal tungku ni banyak gak faedah dia selain mudah untuk digunakan...sape penah pakai ce bagitau kat aku kesannya..& adakah ianya selamat digunakan

8 comments:

...sWeeT uMi... said...

akk ada pakai tungku yg no. 3 tu...tp cam tak best ..may be sbb sblm ni pakai tungku bt...seyes akk bg tau pd akk pakai tungku bt lagi best hehehe (^_^)

fazilzura said...

lebih suke pakai tungku batu sungai ..

ieda said...

tungku batu lagi best ye..kalo mcm tu xjadilah beli,kalo batu tu sedap je tekan2 kat badan..

A y e s h a Ramlee said...

tunggu batu, lama tak jumpa.. :) tp kan, thankz follow ayesha.. nasib tperasan story kat about me, upa nya muda lagi, abepun semoga berjaya menjadi ibu dan isteri yang sempurna dimata mereka... amin

eLYies said...

tungku batu lagi best..

dah pakai PB tak selalu bertungku pun ok..sbb PB bleh melancarkan pejalanan darah dan buang angin..

Dee said...

bagi akak tungku batu de best ler... confident jer bila pakai.. tungku elektrik tu pun akak ada jgk... guna bila lenguh2 kaki atau perut senak2 berangin gitu...

Lyana@Mely said...

aku pakai tungku seterika..hahahahha

ct N honey said...

saya bertungku dlm pantang aje,sekarang ni zaman moden mcm2 benda tradisional dah dimodenkan.
video-pertunangan-elly-mazlein-azmi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...