Followers

Tuesday, January 25, 2011

18 Minggu Kehamilan


Assalamualaikum...

ermmm sekarang kandungan dah masuk 18mgu..alhamdulillah segala tempoh alahan nampaknya dah semakin pulih..dulu yang malas2 tu sikit2 dah kurang,dah rajin mengemas cuma 1 perkara je yang masih malas iaitu MEMASAK huhuhu...yg paling teruk xsuka potong bawang..ermmm camno la kan jd gini..

sepanjang aku mengandung yang ini rasanya banyak dugaan yg Allah bagi...di awal kehamilan Amsyar kena tahan wad gara2 demam sawan tarik bermula dari tu lah aku jd kuat n berani...yang paling ketara aku dah berani bawa kereta rasanya dah bertahun2 x sentuh stereng kete dek kerana trauma xcident kereta berpusing 4tahun sudah..sangat takut rasanya..

sekarang ni suami pulak kena chicken pox lagi sekali aku jadi ketua keluarga menguruskan semuanya bawa dia ke klinik,pergi kedai dgn bawa budak2 tu dlm kete bayangkan lah huru hara kejap hidup aku..huh..berharap suami cepat sembuh..

baby dalam perut dah mula gerak2 kadang2 aku rasa dia gerak sangat kuat..aku masih belum dapat dengar jantung dia lg..checkup 4bulan hari tu nurse kata bb masih kecik n susah nak cari jantung dia...bulan depan klinik suh scan detail untuk scond trimester..agak2 dah nampak jantina tak...hehehe dup dap dup dap jantung ni ha pikir..kawan2 lain semuanya dah senang hati kan yg mana menanti putera dah pun lahir samala jugak yg menanti puteri...apa2 pun aku lebih risau nak buat MGTT bulan depan, berharap pegnan yang ni bebas dr kencing manis...xmau le ulang alik klinik xde masa le...semoga perjalanan 40mgu kali ni di permudahkan...

3 comments:

eLYies said...

kejap je kan 18minggu!

Siti Nor Azliza Bte Abd Halid said...

alhamdulillah....harap ko jaga la kesihatan tu yer nim...camtu erk baby dlm peyut? hihihi..

Fieda said...

semoga semuanya selamat...amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...