Followers

Tuesday, June 28, 2011

Berpantang dengan shaklee


Assalamualaikum

Hari ni dah pun 15hari berpantang,alhamdulillah rasa badan sihat...takde rasa lesu atau stress tak tentu pasal...terasa perbezaan pantang kali ni berbanding sebelum ni...masa anak sulung & kedua aku memang makan jamu...tapi kurangkan dose makannya sebab baby kena kuning..mak aku pulak jenuh bising kat aku suruh makan jugak...serba salah aku jadinya..tapi tak makan pun sudahnya terbuang je sebab dah expired...jamu tu bukanya tak bagus cuma tak sesuai je untuk aku yang menyusu anak ni..semua anak2 aku breastfeeding...

mengandung yang ke3 aku fikir lagi...nak makan jamu apa lah kali ni jenuh lah cari kat google jamu2 yang sesuai untuk ibu yang menyusu anak...tah la buntu aku jadinya,sampailah aku tengok gambar seorang sahabat ni berseri betul dia lepas pantang muka langsung tak pucat...kebetulan dia pun BF baby dia...jawapan dia amik shaklee..berminat aku dengar...

nasib baik jugak lah ada member aku sendiri yang menjualnya...lebih senang lah aku tanya dia detail pasal produk shaklee set dalam pantang ni..lebih menarik lagi bila sendiri dah mencuba..alhamdulillah aku rasa sehat dalam pantang ni..dengan nak uruskan putera dua org yg tgh lasak tu lagi sangat2 lah membantu...syukur rasanya dengan izin allah semuanya dalam keadaan baik..tak perlu nak telan pati ikan haruan lagi sebab dalam shaklee ada zinc..berfungsi mempercepatkan proses untuk baik pulih luka terutama luka dalaman...

Bila makan shaklee ni orang kata tak effect air susu or baby kuning...masa air susu tak keluar lagi baby memang ada kuning sikit tapi bila air susu dah banyak & baby pun kerap berak alhamdulillah bacaan kuning dia masa hari ke7 normal 5.8...doctor siap ucap tahniah lagi hehe..aku start makan shaklee hari ke3 pas bersalin...

luka jahitan aku pulak lebih kurang seminggu dah ok...ni dah 2minggu dah baik...dalam pantang ni aku tak rasa nak tido je macam yang lepas2 memang baring je mesti tido..bila anak jaga malam pun aku rasa nak marah je sebab badan penatkan..merungut je kejenya..tapi kali ni alhamdulillah siang aku uruskan diri aku sendiri,baby & dua kecik tu pun aku masih boleh jaga sendiri..malam baby memang akan bangun kul 3pg ke atas..aku lah sorang2 layan takde kejutkan suami pun..
itulah bila badan sihat apa kerja pun boleh di lakukan...apa2 pun semuanya berlaku dengan izin allah juga....

3 comments:

nome said...

thanks ieda share info...akan ku gunakan utk next baby...cecewahhh...

...sWeeT uMi... said...

umi ada gak dgr pasal shaklee ni, btul2 bagus kan..tp umi tak dek la nak try benda ni maybe sbb susah nak dpt kot or umi tak dek info sgt huhuhu

fazilzura said...

1st time dgr psl produk ni ..

tp walau apa2 pun , dlm berpantang mmg kene banyakkan rehat supaya bdn kite time tua nnt xdak sakit2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...