Followers

Wednesday, December 1, 2010

RUNGSING!!!

Assalamualaikum...

ermmm kali ni aku nak cerita satu masalah le..dah la sejak 2 menjak ni mood aku tah ke mana2..dengan anak2 demam ya amat lama, yg Amsyar kuar wad pas 3mgu demam semula aduh...yang adik pula dah sebulan demam on off..mmg rungsing..tp skrg alhamdulillah anak2 semakin sehat tp lain pulak masalah..ya allah tengah2 mengandung ni memang mcm2 ujian pada aku..

Aqeef sejak sebulan lepas demam badan memang susut sangat..tambah pening kepala aku susu langsung tak nak..makan tu makan la tapi mcm kurang selera..memang merungsingkan..demam baru je baik setelah sebulan tak baik2..tapi sedih tengok badan dia yang dulu berisi sekarang dah kurus sangat..b4 ni berat 9kg lebih & kalo ikut timbang umur skrg dah 10 kilo lebih tapi dah tgl 8kg lebih je...apa agaknya ye menyebabkan dia xnak susu..muak mungkin jugak,tp susu coklat pun dia reject..makan pun dah xbersungguh mcm dulu..sejak demam ni la dia berubah habis kena pulak demamnya lama..aku dah berusaha bw klinik,hospital tp masih gak demam last aku bw g klinik kesihatan je n amik darah sekali..rupanya dlm darah ada jangkitan kuman tu pasal la demam xnak baik2..now dah sihat tgl batuk je..mungkin sbb tu la semua selera minum n makan dia merundum..

kawan2 tolong aku mcmne nak handle masalah ni..dulu Amsyar pun sama ms aku sebulan lg nak bersalin kan aqeef xnak susu jugak..tp ms aku bersalin tiba2 dia nak lak..dah masa tu tgl dgn opah dia..sekilo gak turun berat dia..skrg adik lak buat perangai...baru 1thn 7bulan dah xnk susu..sebelum ni pun dia susu badan,skrg susu dah makin kering sbb aku pregnan..rasa sgt stress la..tolong aku ye kalo ada pendapat yang boleh membantu utk naikkan semula berat badan dia wlpun dia x minum susu..

lagi satu vitamin apa yang bagus utk kanak2 ni..tgk skrg dorg ni kerap demam mudah sgt berjangkit drpd org yg x sehat..


5 comments:

ILA HAFIZ said...

kak ila skrang malas nak amik pusing pasal berat badan izz. dia tu makan byk ke skit ke sama je.

kak ila amalkan bg izz makan madu setiap hari. APPETON LYSINE utk selera makan & APPETON MULTIVITAMIN

ieda said...

ida pun sama gak kak yg amsyar tu mmg dah ida xrisau sgt..ini adik dia pasal mkn n minum xberapa selera..kalo badan kecik makan ok ida x risau..

kena pulak demam bukan main lama lg.ni nak kena cari vitamin lain selain appeton lysine

Lyana said...

kesiannye ko ieda..budak2 nak dapat adik memang macam2 pengai lah...

takpe r kalo takmo susu janji de nak makan

ieda said...

itu la yana asal aku pegnan je compem ada yang buat perangai..dulu amsyar tp amsyar ok lg dia sebulan je xnak susu pastu ok dah..tp yg adik dah masuk bulan ke 2 langsung xnak..merajuk 24jam dgn aku..aku jerit cikit kat dia dah..jauh g bw diri sampai aku pujuk..aduii jauh lg ni nak sampai 9bulan..tu blum adik lahir lg..sabar je la aku ni..

Mama Herda said...

try beli ni ieda..RxColostra..gi web ni ye utk info..bagus utk budak2..

http://www.worldwellness.com.my/cgi/replicate/r_load.php?id=&pg=_r_produk_lain_makanan_Rx-Colostra&t_language_id=bm&lg=bm&rp=&tp=template_default

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...