Followers

Thursday, October 22, 2009

Minta Pendapat

Sebenarnyer aku ada masalah yg Aqeef skrg ni minum susu direct sekejap sgt..dia isap sekejap pastu cabut tgk tv lah tgk abg dia main lah..mcm tu bila nak kenyang..sejak2 dia dah pandai meniarap ni isap susu pun x bersguh..tp aku amik langkah dgn perah susu aku 3 or 4x sehari dlm botol pastu bg dia minum guna syringe yg lubang dia beso ckit..nasib dia nak minum..sekali aku perah 4 0z..bila dah habis susu tgk dia kenyang dah..mlm pun jrg sgt dia bgun minum susu..minum kejap dah tido..

tp persoalanyer di sini Aqeef ni dah xnak isap direct ker...kalo aku x perah susu jwbnyer dia mmg xminum susu..tp bila bg guna syringe habis 4 0z..ingat nak try puting tp biasalah bb bf ni xmau puting..apa puting yg boleh membantu..pening gak kpala ni..lain lak peel dak sorg ni..patutnyer budak nk gantung je dgn mak tp dia xnak..susu aku alhamdulillah byk kdg sampai bengkak dia x mau isap kena juga aku perah kasi dia minum..

7 comments:

saveme_zero said...

alamak ieda..ksu takde pengalaman ni. cuba ko tanya ila camne.

alyyani said...

ieda, ada member husband anak dia cam aqeef gak, bila bagi direct dia main2 je. so solution dia dia bagi susu dia pakai botol. sebab kalau pakai botol habis & banyak dia minum. kalau kite nak bagi direct gak, takut dia tak kenyang2 ieda gak penat nanti..

ai said...

Takpe, kau try dulu pagi pakai botol & puting. Beli yg lembut. try dulu ye..

ieda said...

tu lah bila tgk dia minum habis lega hati ni kenyang pun kenyang..cuma tu lah kena guna syringe..puting semua dia tolak..

noreen-bulan said...

masalah ko sama ngan aku..tapi aku lagi susah sbb anak aku tak nak hisapa botol...aku perah asyik buang jer susu...tp nasib baik nya dia kuat makan.....

ieda said...

reen anak aku ni asal bising cikit jer terus cabut pek..nk tgklah apa yg ada sekeliling dia..tahan dia x nyusu..ank aku kan belum mkn tu yg aku kena kerapkan penyusuan dia,xleh ikut style dia mmg xkenyang lah..

MUMMY ILA said...

bagus cara ieda tu. kak ila dah kasi komen kat fb aritu kan.. hehe..
kerapkan penyusuan & teknik kangaroo tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...